Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Jacinda Ardern este cel mai popular premier al Noii Zeelande din ultimul secol

Jacinda Ardern a devenit cel mai popular prim-ministru din Noua Zeelandă din ultima sută de ani, datorită modului în care a gestionat criza Covid-19, arată datele unui sondaj publicat luni. Noua Zeelandă se află printre țările care au controlat cel mai bine răspândirea noului virus, informează Reuters.
 aboneaza-te
NEW ZEALAND WELLINGTON PRIME MINISTER PRESS CONFERENCE

În primul sondaj public de când a izbucnit epidemia de coronavirus, popularitatea partidului Laburist, din care face parte și premierul Ardern, a crescut cu 14 puncte, ajungând la un procent de 56,5%, cel mai mare scos pe care l-a avut vreun partid vreodată. În schimb, Partidul Național, cel mai mare din Parlament, a scăzut în ochii populației și a ajuns la un procent de 30,6%.

Jacinda Ardern a obținut un scor de 59,5%, cu 20,8 puncte în plus față de ultimul sondaj, devenind astfel liderul cu cea mai bună performanță într-un sondaj Reid Research din istorie.

Sondajul a luat în calcul starea de spirit a cetățenilor din ultimele zile de carantină. Aproape 92% dintre respondenți au spus că măsurile luate de autorități au fost corecte. Sondajul a fost realizat între 8 și 16 mai.

Ardern este cel mai tânăr premier al țării și a treia femeie care deține această funcție, lucruri care au condus la dezvoltarea fenomenului și a formulării „Jacinda-mania”.

Noua Zeelandă a înregistrat 1.499 de infectări cu Covid-19 și 21 de decese.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii