Cautare
, Contributor

DWF

AdNews |
|

Izolarea fonică a biroului: 5 soluții eficiente

În ziua de azi, fie că lucrăm de la sediul firmei sau de acasă, liniștea este esențială pentru a ne putea concentra și pentru a ne menține productivi pe întreaga durată a programului. Zgomotele din vecini, cele produse de șantierele din apropiere sau de copiii care se joacă afară ne pot distrage și deranja. Din fericire, există mai multe soluții de a rezolva această problemă prin izolarea fonică a spațiului de lucru.

 

1. Izolarea pereților și tavanului cu gips-carton

Plăcile rigips, pe lângă termoizolare, asigura și izolarea fonică a spațiului. Așadar, poți demara un proces de placare a pereților cu plăci din gips-carton. Acestea pot fi aplicate și pe tavan, reducând astfel intensitatea zgomotelor vecinilor de deasupra biroului. Înainte de a te apuca de o astfel de lucrare, asigură-te că ai sufficient material, achiziționează un adeziv de bună calitate și pregătește-ți, în cel mai mic detaliu, echipamentul de protecție.

Peste plăcile rigips poți aplica apoi un strat de var sau de tencuiala în culoarea dorită. Astfel, profiți de ocazie și pentru a împrospăta aspectul biroului și a face mici schimbări în acest spațiu.

 

2. Acoperirea găurilor din pereți

Chiar dacă zidăria este eficientă în reducerea intensității sunetelor din exterior, găurile de pe suprafața pereților permit zgomotelor să fie transmise în birou. Analizează cu mare atenție pereții și tavanul spațiului de lucru, iar dacă găsești găuri, acoperă-le cu un material fonoabsorbant, cum este fibra de sticlă.

 

3. Montează o ușa solidă la intrare

Ușile solide de intrare împiedică zgomotele din exterior să pătrundă în încăpere. Așadar, dacă vrei să te asiguri că nu ești deranjat de sunetele de afară, montează la intrare o ușa solidă și vei observa fără îndoială diferența.

 

4. Izolează fonic podeaua

Dacă ai vecini dedesubtul spațiului de birouri, poți izola fonic și podeaua camerei în care lucrezi. Printre cele mai populare modalități de izolare acustică a podelei se numără aplicarea unei șape flotante (soluție recomandată, însă, în principal în faza de construcție), a unei membrane de izolare fonică, a unei șape ușoare de perlit, a unei membrane fonoizolantă pentru plăci ceramice sau a unui izolant din fibre de celuloză placat ulterior cu plăci de OSB. Pardoselile din cauciuc reprezintă o altă variantă de izolare fonică.

 

5. Ferestre care izolează fonic

Pentru a reduce semnificativ zgomotul de afară, ferestrele trebuie să fie eficiente în izolarea fonică a spațiului de birouri. Geamurile duble sunt prima regulă atunci când vorbim despre niște ferestre izolate acustic. Mai mult, geamurile duble asimetrice funcționează și mai bine, deoarece rândurile de sticlă au grosimi diferite.

De asemenea, canatele și tocăria ferestrelor trebuie să fie din materiale potrivite pentru izolarea fonică. Se recomandă profilele din PVC sau aluminiu, suficient de adânci și cu suficiente camere de aer pentru o izolație corespunzătoare.

Pune aceste soluții în aplicare și te vei bucura de un spațiu de lucru liniștit, unde te vei putea concentra, iar productivitatea nu-ți va fi afectată de zgomotele din vecini și de afară.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii