Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Orologerie de lux |
|

IWC spune povestea Micului Prinț cu ajutorul unui ceas

Au trecut 72 de ani de la apariția „Micului Print“ iar IWC a găsit un nou mod de a spune povestea, de data aceasta printr-o complicație montata în interiorul modelului Pilot’s Watch Double Chronograph Edition. În fiecare dintre zilele săptămânii, una dintre cele șapte stele din subcadranul central al modelului se „aprinde“ pentru a simboliza o noua vizită a personajului pe o planetă diferită.
IW371807_Pilot's Watch Double Chrono_LPP

Un rege care conduce un regat imaginar, un om de afaceri care crede ca este proprietarul unor stele, un geograf care nu isi paraseste niciodata biroul… In cautare de prieteni, micul print din povestea lui Antoine de Saint-Exupery intalneste tot felul de personaje ciudate de pe diferite planete.

IWC spune povestea asa cum stie mai bine: printr-o complicatie orologera. De-a lungul timpului, numele scriitorului Antoine de Saint-Exupery s-a legat de mai multe colectii speciale IWC, dar Pilot’s Watch Double Chronograph Edition este un ceas care se remarca nu doar prin designul clasic al unui ceas de aviatie, dar si prin modul in care subliniaza fiecare intalnire a personajului.

In fiecare zi a saptamanii una dintre stelele „imprastiate“ pe cadranul ceasului se aprinde datorita unui mecanism cu saritura care umple conturul lor cu o culoare aurie. Schimbarea are loc aleator, mecanismul dand viata in fiecare zi unei stele diferite. Rand pe rand, regele, omul de afaceri, betivul, lampagiul, geograful, omul avar si in final trandafirul se arata pe cadranul ceasului, fiecare reprezentat de o stea diferita.

In spatele complicatiei se afla un mecanism automatic sofisticat care pune in functiune si un cronograf cu functie start / stop si posibilitatea de afisare a timpilor intermediari. Calibrul poate functiona fara intoarcere timp de 44 de ore si este gazduit de o carcasa care masoara 44mm in diametru si care este protejata impotriva interferentelor magnetice, o functie comuna in lumea modelelor de aviatie. Pe cadranul colorat intr-o nuanta de albastru „midnight blue“ apare si o fereastra de data precum si numeralele tratate cu substanta luminescenta Super Luminova pentru lizibilitatea in intuneric a orei. Mai interesant, stelele se regasesc si pe capacul modelului alaturi de portretul Micului Print si numele fiecaruia dintre personajele pe care acesta le intalneste in calatoria sa. Gravura de pe spatele ceasului destainuie si numarul de modele produse in cadrul colectiei: doar 1000 de exemplare vor fi produse in ca omagiu adus uneia dintre cele mai frumoase povesti spuse vreodata.

Peter Speake-Marin Sheanandoah: In cautarea unor noi orizonturi

A venit momentul unui nou pas in viata producatorului Peter Speake-Marin. Shenandoah, ceas prezentat in cadrul Baselworld 2015, nu e doar o colectie extrem de eleganta ci si primul model pe care orologeria il dedica exclusiv doamnelor.

Shenandoah reprezinta atingerea feminina in portofoliul unui producator preocupat pana acum exclusiv de ceasuri masculine. Orologeria independenta nu a vrut sa incalce insa traditia si la fel ca toate ceasurile din gama J-Class, primul sau model feminin poarta numele unui velier celebru.

Atunci cand a fost lansat la apa in 1902, Shenandoah a fost botezat dupa numele unui rau din statul Virginia (SUA). La randul ei, apa curgatoare fusese denumita dupa un cuvant al nativilor amerindieni din zona care insemna „frumoasa coborata din stele“.

A venit randul ceasului sa ii poarte numele, si cu 12 versiuni diferite Shenandoah este cu adevarat o frumusete venita din ceruri. Ceasurile sunt disponibile in iteratii dotate cu doua fusuri orare, carcase lucrate din aur alb sau rosu precum si diferite variatiuni batute cu pietre pretioase.

Fara exceptie modelele sunt puse in functiune de unul sau doua mecanisme quartz ETA E01-001 si vin insotite de curele satinate, din aligator sau piele de sarpe.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii