Cautare
, Contributor

Orologerie de lux |
|

IWC – ceas pentru Formula 1

ceas2.jpg
Gama Ingenieur de la IWC se relansează la Salonul de la Geneva din ianuarie 2013, concentrându-se asupra noului parteneriat dintre brandul orologer elvețian și echipa de Formula 1 Mercedes AMG Petronas. În următorii trei ani, manufactura va deține titulatura de Official Engineering Partner al echipei F1.

Pentru noua colecție, echipa de design IWC s-a inspirat din universul Formula 1 – materiale folosite în motosport, precum fibră de carbon, ceramică și titan sunt principalele coordonate ale noii linii de design din familia Ingenieur. Despre punctele comune ale celor două branduri, Georges Kern, CEO IWC Schaffhausen, spune: “Inginerii care lucrează în companiile noastre au multe lucruri în comun. Cum ar fi pasiunea pentru tehnologia de precizie și pentru inovație. Ei sunt eroii din spatele scenei: expertiza lor a pus bazele succesului nostru.”

Noile modele de la IWC sunt inspirate nu doar din cursele auto hi-tech, ci și din rădăcinile istorice ale acestui sport. În anii ’30 și în sezonul 1954/1955, scena internațională motosport a fost clar dominată de Mercedes-Benz Silver Arrow. Din acest motiv, IWC a dedicat Ingenieur Chronograph Silberpfeil legendarei mașini de curse Mercedes.

Pentru noua colecție Ingenieur ce va fi dezvăluita luna viitoare, în pole position se află însă un model spectaculos: Ingenieur Constant-Force Tourbillon (Ref. 5900), într-o carcasă din platină și ceramică. Mecanismul patentat de forța constantă este integrat în tourbillon și garantează o rată excepționala a preciziei. Un alt model important pentru relansarea gamei este Ingenieur PerpetualCalendar Digital Date-Month (Ref. 3792), într-o carcasă manufacturată din titan și aluminidă, iar pe cadran sunt afișate calendarul perpetuu și data digitală.

Pentru sporirea eficienței, emulează butonul hibrid de accelerație utilizat în Formula 1 și se bazează pe principiul de recuperare a energiei. În fiecare noapte, când data se schimbă, modulul de acțiune rapidă se alimentează cu energie și pune o fracțiune deoparte, stocând-o până la sfârșitul lunii sau anului, aceasta fiind apoi disponibilă exact atunci când este nevoie. Cadranul include inserții semi-transparente din cristal safir în dreptul discurilor pentru data, luna și ani bisecți, astfel încât purtătorul poate observa nestingherit modul extrem de complex de funcționare a discurilor. De Anul Nou, cele cinci discuri încep să se miște simultan.

În principal, noua colecție Ingenieur este împărțită în două linii distincte: piesele clasice, în carcase din oțel, pe de o parte, acompaniate de modelele sport pentru care s-au folosit materiale inspirate de tehnicile inovative din Formula 1. “Nava amiral” a liniei sport este Ingenieur Automatic Carbon Performance (Ref. 3224), model pentru care s-a folosit fibră de carbon înmuiată în rășină epoxidică, supusă apoi la temperaturi și presiuni foarte înalte.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii