Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Transport |
|

Iveco va deveni independentă de combustibilii fosili până în 2040. Își unește forțele cu Shell pentru tranziția la transportul cu zero emisii

Cele două companii lansează un apel la acțiune pentru tranziția de la combustibilii clasici, la combustibili pe bază de LNG și bioLNG, pentru decarbonizarea transportului.
Eco,Friendly,Transportation,Concept.,3d,Rendering,Of,Green,Green,Truck

Angajamentul Iveco este de a deveni independent de combustibilii fosili până în 2040, anticipând cu 10 ani obiectivul UE de neutralitate în ceea ce privește emisiile de carbon, subliniază Luca Sra, COO Iveco Truck Business Unit, în cadrul unui eveniment organizat de cele două companii. De asemenea, a fost subliniată necesitatea adoptării la scară mai largă a unor surse de energie mai puțin poluante și rolul pe care gazul natural lichefiat (LNG) și biogazul (bioLNG) trebuie să îl joace în acest proces, alături de evoluțiile în domeniul eficienței vehiculelor și al tehnologiilor de propulsie electrică și pe bază de hidrogen.

La eveniment au participat reprezentanți ai Uniunii Internaționale a Transportatorilor Rutieri (International Road Transport Union – IRU), consultanți renumiți în mediul de business, precum reprezentanți ai Deloitte, dar și Luca Sra, COO Iveco Truck Business Unit, Patrick Carré, Vicepreședinte Global Transport Comercial Rutier, Shell, și alți actori importanți ai mediului de afaceri.

„În cadrul Iveco, am abordat provocarea reprezentată de calitatea aerului și de schimbările climatice ca o adevărată urgență, deoarece aceste probleme nu așteaptă pe nimeni. Din acest motiv, Iveco s-a angajat să devină independent de combustibilii fosili până în 2040, anticipând cu 10 ani obiectivul ambițios stabilit de Comisia Europeană, vizând neutralitatea în ceea ce privește emisiile de carbon”, a declarat Luca Sra, COO Iveco Truck Business Unit.

„Decarbonizarea industriei transporturilor nu este doar necesară, ci este și posibilă. Pentru a face acest lucru, toate părțile interesate din lanțul valoric al biometanului trebuie să își unească forțele, pentru a sprijini dezvoltarea în continuare a tehnologiei și pentru a promova rolul biometanului ca factor care să contribuie la atingerea obiectivului de reducere a emisiilor de CO2 în transportul greu”, a adăugat acesta.

Cele două companii și-au asumat să decarbonizeze transportul, însă au atras atenția că un viitor mai curat necesită cooperarea diferitelor părți interesate – de la industria energetică și producătorii de vehicule, până la clienți și autorități.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii