Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Auto |
|

Iveco a produs camionul Eurocargo cu numărul 600.000

Fabrica din Brescia, unde lucrează 1.600 de angajați Iveco și unde sunt produse aceste vehicule, a anunțat producția camionului Eurocargo cu numărul 600.000.
New Eurocargo

Compania ajută astfel la reducerea emisiilor de CO2 , prin vehiculele sale care funcționează cu energie alternativă (gaz natural) și care oferă soluția ideală pentru tranziția către combustibilii alternativi în industria de transporturi. Gazul natural ajută atât mediul înconjurător, cât și economia, fiind cea mai eficientă soluție în prezent.

„Celebrăm cu mândrie producția camionului Eurocargo cu numărul 600.000, ajuns la a patra generație, care se bucură de un succes continuu, de mulți ani de zile. Acest vehicul nu poate fi alimentat decât cu gaz natural și susține angajamentul constant al IVECO pentru mobilitatea sustenabilă. Lansat în 1991, camionul Eurocargo, proiectat de Bertone, a fost produs pentru a fi cel mai inovator vehicul industrial de pe piață – așa cum se reflectă în succesul formidabil al vânzărilor – cu o platformă de cabină modulară care permite un domeniu de aplicare extins pentru customizarea camionului fără costuri ridicate”, a declarat Marco Colonna, directorul fabricii Brescia.

De asemenea, IVECO a anunțat că, în următoarele luni, la uzina de la Brescia vor fi instalate 20.000 m2 de panouri solare, care au rolul să reducă emisiile de CO2 cu 1.300 tone pe an.

Fabrica Brescia datează din 1903, când Roberto Zust a fondat Fabbrica Automobilli, o companie care în 1928 a devenit Officine Meccaniche (OM) și a fost cumpărată de Fiat în 1968. După ce, inițial, producea mașini (inclusiv mașini de curse), OM s-a deplasat către sectorul agricol și apoi către vehiculele industriale. În 1975, OM era printre partenerii fondatori ai noii companii Iveco.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii