FacebookTwitterLinkedIn

Asociația “Ivan Patzaichin – Mila 23” a lansat, la Tulcea, proiectul “Lotca Habitat: Pescaturism în Delta Dunării”, ce propune un nou tip de activitate în sprijinul comunităților din Deltă.

Aceasta şi-a propus să facă din lotcă o gondolă a Deltei şi să readucă la viaţă această zonă. „Vom ajuta astfel să strălucească din nou un simbol al Deltei care este, în acest moment, pe cale de dispariție, ca o specie rară de păsări. Și vă mai invit să veniți alături de noi, să oprim acest proces, prin practicarea unui turism responsabil, de bun simț, natural” a spus Ivan Patzaichin, fondatorul asociației.

Proiectul Lotca Habitat va lansa în România conceptul de pescaturism, deja  popular la nivel european. Pescaturismul propune turiștilor să însoţească pescari autentici în lotcă, în traseul lor zilnic, să gătească împreună cu aceştia masa tradițională de pește. Acest tip de activitate turistică de nișă, neintruzivă, îmbunătățește și diversifică oferta operatorilor de turism, adresându-se turiștilor care vor să se apropie de natură și de cultura locului.

Pentru început cinci familii de pescari vor face parte din proiectul care se va derula în Mila 23, de la sfârșitul lunii mai 2015.

Proiectul „Lotca Habitat: Pescaturism în Delta Dunării” este derulat de Asociația “Ivan Patzaichin – Mila 23” în parteneriat cu Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, Compania de Turism Lent (CTL) și este finanțat de Agenția Germană de Cooperare Internațională (GIZ) prin Danube Competence Center (platforma de cooperare în domeniul turismului din regiunea Dunării). Proiectul a demarat în octombrie 2014 și se va finaliza în iulie 2015, iar bugetul total este de 29.320 EUR, din care 25% din contribuție proprie a Asociației “Ivan Patzaichin – Mila 23”.