Cautare
, Editor Coordonator

Explorator. De vocație, om. De profesie, povestitor. www.georgianaciofoaia.ro

ForbesLife |
|

În iulie are loc prima ediție Sibiu – Festival City: East European Music Conference

Dr. Raed ARAFAT, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă și Chris KEMP, consilierul forțelor de ordine britanice se întâlnesc la Sibiu, în cadrul primei ediții Sibiu – Festival City: East European Music Conference.
Dr. Raed Arafat_EEMC

Experți din România și Europa vor intra într-un dialog despre gestionarea situațiilor limită în cadrul evenimentelor de mare anvergură, iar sesiunea tematică „Situațiile de criză în festival” va avea loc vineri, 28 iulie, începând de la ora 14.45, la Sala Thalia din Sibiu.

Această sesiune a conferinței va aborda problematici precum amenințări teroriste, vreme nefavorabilă, probleme de ultim moment privind licențele de organizare, momente de panică sau alte situații neprevăzute. Moderator va fi jurnalistul Florin Ghioca (Adevărul), iar invitați în cadrul panelului sunt Dr. Raed Arafat, Secretar de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Stephan Thanscheidt, director al companiei FKP Scorpio, Germania, cel mai mare producător de festivaluri din Europa, Thomas Zsifkovits – co-proprietar al companiei Barracuda Music, Austria, organizatorul renumitului festival Novarock și Chris Kemp, doctor în psihologie cognitivă, expert în psihologia maselor și managementul mulțimii, consilier al poliției britanice și responsabil cu pregătirea echipelor de securitate la Jocurile Olimpice și Paralimpice, Marea Britanie.

Întâlnirea de la Sibiu aduce la aceeași masă factorii implicați în gestionarea evenimentelor mari, care vor aborda probleme de interes major pentru industria festivalieră și pentru evenimentele culturale.

Chris Kemp, European Event Safety Group: „Membrii Grupului European de Siguranță la Evenimente (European Event Safety Group) lucrează în colaborare cu autoritățile locale, regionale sau naționale în întreaga Europă, oferindu-le consiliere cu privire la cele mai noi metode de securitate, din perspectiva unor practicieni cu o vastă experiență. Consultanța se face în beneficiul poliției, paramedicilor sau echipelor de pompieri, experții coordonând și strategiile de interoperabilitate a acestor servicii în situații concrete de criză. Membrii European Event Safety Group au colaborat cu autoritățile în cazurile unor dezastre majore, contribuind, de asemenea, și la schimbarea legislației specifice. Au asigurat, de asemenea, coordonarea echipelor de Securitate pentru nenumărate festivaluri mari sau evenimente de anvergură, cum ar fi Jocurile Olimpice și Paralimpice găzduite la Londra în 2012, Turul Franței sau meciuri din competiții de prestigiu, cum ar fi Campionatului European și Cupa Mondială. Membrii European Event Safety Group oferă consiliere permanentă diverselor agenții și instituții guvernamentale interesate, demonstrând profesionalism și expertiza în a le oferi soluții în acord cu cele mai noi cercetări în domeniu partenerilor din întreaga Europă”.

Mai multe informații despre invitați, programul conferinței și bilete găsiți pe:  www.eemusic.ro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii