Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Iulian Dascălu

Iulian Dascalu.jpg
Avere: 120 milioane de euro Vârsta: 41 de ani Reşedinţă: Iaşi Domenii: imobiliare, retail

Omul de afaceri Iulian Dascălu, propri-etarul Iulius Mall, se bate şi în acest an cu greii mall-urilor din Capitală. În timp ce topul centrelor comerciale din Bucureşti este dominat de Băneasa Shopping City (controlat de omul de afaceri Puiu Popoviciu) cu încasări de peste 30 de milioane de euro în 2009, Iulius Mall Cluj a avut cele mai mari încasări din afara Capitalei – aproximativ 14 milioane de euro. De altfel, Dascălu este prezent în top și cu alte două centrele comerciale pe care le deţine: Iulius Mall Timişoara şi Iulius Mall Suceava.

Supranumit „regele mall-urilor“, Dascălu se numără printre cei mai importanţi investitori imobiliari din ţară. Investiţiile în cele patru centre comerciale pe care le deţine la nivel naţio-
nal (în Iaşi, Timişoara, Suceava şi Cluj) se ridică la peste 270 de milioane de euro. În plus, omul de afaceri derulează în prezent o investiţie estimată la 250 de milioane de euro în proiectul Palas din Iaşi. La finalizarea sa, Palas va aduce pe piaţa imobiliară din Iaşi un hotel de lux, spaţii de birouri, spaţii comerciale şi rezidenţiale. Potrivit informaţiilor vehiculate în presă, primele două clădiri de birouri ar urma să fie finalizate în acest an.

În 2000, Dascălu devenea primul proprietar român de mall, prin deschiderea Iulius Mall Iaşi. Omul de afaceri a devenit vârful de lance pentru ceilalţi proprietari români de mall-uri, ca de exemplu Puiu Popoviciu sau băcăuanul Ovidiu Budeanu. În acel an, singurul proiect de acest gen era reprezentat de Bucureşti Mall, dezvoltat de turcii de la Anchor Group. Totodată, deschiderea Iulius Mall din Iaşi a reprezentat prima deschidere a unui mall în afara Capitalei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii