Cautare
, Contributor

Media şi entertainment |
|

Iulia Verdeș: ”Să nu vă fie teamă de online”

Iulia_Verdes_Ultimul_Zburator.jpg
Actrița ce poate fi văzută pe marele ecran în filmul ”Ultimul Zburător” spune că a avut doar de câștigat de pe urma online-ului.

Anul 2012 a fost unul plin de evenimente pentru actrița Iulia Verdeș: a terminat masteratul în actorie, a filmat pentru rolul principal feminin din filmul independent ”Ultimul Zburător” și a cunoscut-o pe Nancy Bishop, una dintre cele mai importante directoare de casting din Europa și SUA,  la Sarajevo Talent Campus. Întâlnirea avea să-i schimbe complet modul de gândire legat de profesie.

”Nancy Bishop a venit cu un teanc de cărți, iar eu mi-am spus «Eu n-am să cumpăr, știu eu ce metode de marketing aveți voi, americanii». Jumătate de oră mai târziu, m-am dus și i-am cumpărat cartea”, povestește, amuzată, Iulia Verdeș.

VIDEO: ”Ultimul Zburător” cutreieră România

Nu aceasta a fost însă cea mai importantă lecție învățată de la Nancy Bishop. ”Ea spunea așa: «Să nu vă fie teamă de era online». Înainte trebuia să-ți iei un bilet de avion, să faci drumul pentru a ajunge la casting. Acum, prima etapă se face bine-mersi prin Skype”, povestește actrița. ”Ne-a învățat pe ce site-uri să ne înscriem, cum să ne facem un showreel (scurt film de prezentare a activității unui actor – n.red.), pe scurt, cum să ne promovăm. Noi avem un mare handicap: ne e teamă să ne promovăm. Mie nu mi se părea normal să vorbesc despre mine și să mă promovez. Credeam că nu mă pricep suficient de bine și că ar trebui să facă un profesionist pentru mine asta, însă Nancy ne-a zis că e un pic greșit să gândești în acest fel.”

Forbes Kids: Patricia și Sara Poslușnic

Ajunsă înapoi în România, Iulia Verdeș a pus în aplicare ce învățase la Sarajevo.  ”Am început să aplic, să-mi fac profiluri online, mi-am făcut și showreel, după care, în 2013 am aplicat pe un site și cineva din Danemarca mi-a spus că este în căutare de actori”, povestește actrița. ”Am trimis showreel și bio, regizorului i-a plăcut, însă mi-a spus că e în stand-by cu proiectul.”

De la acest moment, au trecut câteva luni, timp în care Iulia Verdeș a filmat pentru serialul ”Pariu cu Viața”. În februarie anul trecut, a primit un mail din Danemarca: ”Noi acum suntem în Franța la un castel și filmăm. Ne-am gândit la tine pentru un rol”.

În aceeași seară a discutat cu regizorul pe Skype. ”Mi-a dat un text să-l citesc, apoi încă unul și încă unul și, la final, un monolog mare. Am cerut un răgaz de 30 de minute pentru a mă familiariza cu textul și mi-a spus să mă înregistrez și să-i trimit filmarea a doua zi dimineața”, spune Iulia.

Forbes Kids: Bogdan și Ștefan Iancu

A doua zi s-a trezit dis-de-dimineață, a ales un perete alb și și-a dat seama că e momentul să pună lumina. ”Am pus o lampă în spatele obiectivului și mi-am dat seama că nu am trepied…în momentul acela mi-am adus aminte de colecția mea Jules Verne, pe care am pus-o pe masă și pe cărți am plasat camera. Mi s-a părut cadrul perfect,  mă simțeam cel mai bun DOP (director de imagine – n.red). Jules Verne m-a ajutat”, spune Iulia, mai în glumă, mai în serios.  ”Mi-a plăcut cum a ieșit o dublă, am trimis-o pe aceea. Apoi am plecat la filmări la Pariu Cu Viața și acolo am aflat că aveam pauză până pe 6 martie. Când am ajuns acasă, mă aștepta un mail din Franța: «Ești liberă până pe 6 martie? Te vrem trei săptămâni într-un castel»”.

În aceeași seară, a primit biletele de tren și de avion, iar a doua zi de dimineață era la aeroport, în drum spre castelul din Franța unde a filmat, sub îndrumarea regizorului Manyar Parwani, pentru un film ce va avea premiera anul acesta.

Iar acesta nu a fost singurul rol principal dintr-un film străin al Iuliei Verdeș. ”Am primit un mail de la directoarea de casting de la Castel Film, că sunt două roluri pentru un film cu Steven Seagal. Eu eram în repetiții pentru «Neo» de Sever Bârzan, la Godot Cafe-Teatru și am zis că nu am timp pentru rolul principal,am optat pentru cel secundar”, povestește actrița. ”Aveam numai o pagină de text, m-am dus la ora 4, am spus că nu pot sta decât o oră. Am ajuns acolo, am dat castingul, iar regizorul mi-a spus să vorbesc mai tare, pentru a-și da seama ce accent am. Am vorbit mai tare, mă grăbeam…le-am spus că trebuie să mă întorc în Franța,  îmi măriseră rolul acolo.”

Forbes Kids: Sofia Nicolaescu

Între timp, filmările din Franța s-au amânat, iar Iulia a primit un telefon de la Castel Film: ”Felicitări, ai luat rolul, dar cel principal”. ”M-am întâlnit cu regizorul, am discutat și am acceptat. La două-trei zile după ce am terminat filmările, am plecat înapoi în Franța”, povestește Iulia.

Când o întrebi despre planurile de anul acesta, Iulia spune că tot ce își dorește este să nu aibă timp: ”Aș vrea ca ziua să fie de 27 de ore, din care să dorm 6-7 și restul timpului să muncesc”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii