Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Italienii sunt chemați să voteze în alegerile regionale și la un referendum pentru reducerea numărului de parlamentari

Italienii sunt chemaţi să sfideze duminică pandemia de coronavirus şi să meargă la vot, în cadrul unui referendum naţional asupra reducerii numărului de parlamentari, dar şi în alegeri regionale, inclusiv în Toscana, bastion al stângii de peste o jumătate de secol pe care vizează să-l cucerească extrema dreaptă, informează Agerpres, conform AFP.
 aboneaza-te
coronavirus italia

Şapte regiuni, cu peste 20 de milioane de locuitori, trebuie să-şi aleagă preşedinţii. În trei dintre ele, o posibilă victorie a dreptei ar fi o lovitură pentru guvernului lui Giuseppe Conte, coaliţie formată în urmă cu un an între Mişcarea 5 Stele (M5S) şi Partidul Democrat (PD, centru-stânga), notează Agerpres.

De asemenea, toţi italienii trebuie să se pronunţe în cadrul unui referendum naţional asupra reducerii numărului de parlamentari, o promisiune electorală a M5S ce ar trebui să se concretizeze. Numărul de parlamentari ar urma să scadă de la 945 la 600.

În prezent, Italia are al doilea parlament cel mai numeros din Europa, după Regatul Unit (circa 1.400 de parlamentari) şi puţin înaintea Franţei (925 de parlamentari).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii