Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Artă & Cultură |
|

Italia: Un turist avariază o statuie celebră

Poliția din Italia a identificat un bărbat în vârstă de 50 de ani din Austria care a rupt trei degete de la piciorul unei statui în timp ce I se făcea o fotografie cu opera de artă.
 aboneaza-te
gipsoteca museum

Poliția din Italia a identificat un bărbat în vârstă de 50 de ani din Austria care a rupt trei degete de la piciorul unei statui în timp ce I se făcea o fotografie cu opera de artă, informează CNN. Statuia veche de 200 de ani a lui Antonio Canova care o înfățișează pe Paolina Bonaparte a fost avariată în timpul unui incident ce a avut loc pe 31 iulie la Muzeul Gipsoteca din Possagno, Italia.

Poliția locală Treviso Carabinieri a urmărit imaginile de pe camerele de supraveghere din muzeu pentru a găsi vinovatul. Bărbatul, care se așezase pe statuie, deși nu avea voie, pentru a face o fotografie, nu a schițat niciun gest după ce a realizat ce făcuse.

Statuia avariată este modelul original din ipsos turnat de Canova care a folosit-o drept model pentru o sculptură în marmură. Sculptura se află în Galeria Borghese din Roma. Canova a fost recunoscut pentru talentul său, fiind un sculptor renumit pentru statuile în marmură.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii