FacebookTwitterLinkedIn

Italia se pregătește să ofere subvenții în valoare de 4.000 de euro pentru automobile noi pe motorină și benzină. Astfel, se alătură Germaniei și Franței pentru susținerea industriei auto afectată de criza coronavirus, informează Reuters, conform Agerpres.

În luna mai, vânzările de maşini noi au scăzut cu 50% în Italia, din cauza măsurilor de izolare adoptate pentru a preveni răspândirea pandemiei.

În pachetul de măsuri pentru stimularea economiei au fost incluse de către Partidul Democrat și gruparea de centru Italia Viva și subvențiile care sunt în prezent dezbătute de Parlament, urmând să fie aprobate de luna viitoare.

Germania și Franța doresc să folosească aceste subvenții pentru a stimula cererea de vehicule electrice în timp ce Italia deja acordă subvenții pentru achiziționarea de mașini hibrid și electrice. Subvenţiile vor fi acordate pentru achiziţionare de automobile cu motoare Euro 6, şi valoarea lor ajunge la 4.000 de euro dacă cumpărătorul renunţă la un vehicul cu o vechime de zece ani sau mai mult.

După anunțurile acestor 3 state, acțiunile producătorului auto Fiat Crysler au crescut cu 4,75% la Bursa de la Milano, ajungând la 9,11 euro.