Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Italia redeschide magazinele și restaurantele astăzi

Magazinele, restaurantele și saloanele de înfrumusețare se redeschid astăzi în Italia, unde guvernul își asumă un „risc calculat” pentru a repune economia în stare de funcționare, în condițiile în care italienii au acum de înfruntat o recesiune severă, informează Reuters.
 aboneaza-te
terasa italia coronavirus

După două luni de hibernare, afacerile pot reporni, cu condiția să implementeze protocoale sanitare stricte, iar clienții să păstreze distanța de un metru unii față de ceilalți.

De exemplu, la celebrul magazin multibrand Rinascente, în Milano, agenții de pază vor avea la dispoziție o aplicație pentru a monitoriza numărul de clienți din magazin. Hainele probate în cabine vor intra în „carantină” timp de 24 de ore, iar testerele de parfum nu vor mai putea fi atinse de clienți. Accesul la restaurante va fi limitat, doar membrii familiilor având voie să stea unii lângă ceilalți.

„Sunt conștient că, pentru unele sectoare ale economiei, redeschiderea nu înseamnă și revenire”, a spus premierul Giuseppe Conte, citat de Reuters, anunțând ridicarea restricțiilor.

Datoria publică a Italiei va ajunge la 150% din producția economică anuală, iar recesiunea care se anunță în Italia se pare că va fi foarte severă, astfel încât guvernul este disperat să repornească economia, fără a risca sănătatea cetățenilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii