FacebookTwitterLinkedIn

Măsura care vizează cetățenii ce vin din România și Bulgaria fusese adoptată săptămâna trecută și ar fi expirat vineri, de aceea autoritățile italiene au prelungit impunerea carantinei fără o nouă dată de expirare.

De asemenea, potrivit ministrului sănătăţii Roberto Speranza, persoanelor care vin din Algeria nu li se mai permite intrarea în Italia, cu excepţia “unor motive de urgenţă dovedite’’, transmite Agerpres.

În Italia, epidemia de coronavirus a depăşit faza critică, dar s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri noi, parţial legată persoane venite din străinătate.

Astfel, joi au fost 386 de cazuri noi, în creştere de la 298 miercuri, înregistrându-se în total 247.158 de infectări. De asemenea, au fost raportate și trei noi decese, al căror total a ajuns la 35.132.

Guvernul italian a prelungit joi starea de urgenţă până pe 15 octombrie pentru a gestiona pandemia de COVID-19, după ce a obţinut sprijinul parlamentului, dar fără susţinerea opoziţiei de dreapta. Starea de urgenţă a fost decretată iniţial pe 31 ianuarie, când a început criza sanitară, şi urma să expire vineri.