Cautare
, Contributor

Lideri |
|

Italia a preluat preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene

Ambasadorul italian la Bucureşti, Diego Brasioli, a spus, cu ocaza lansării preşedinţiei italiene a Consiliului Uniunii Europene că relaţia dintre Italia şi România „este unică”.

La evenimentul de lansare al preşedinţiei italiene a Consiliului UE, au mai participat alături de ambasadorul italian Diego Brasioli, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, şi şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Filote.

Ambasadorul italian a anunţat şi prioritățile ţării sale în această calitate. “Prioritățile președinției italiene am putea să le rezumăm la trei priorități principale. Prima, o Europă mai aplecată asupra problematicii creării de locuri de muncă și creștere economică, apoi Europa, ca un spațiu al democrației, drepturilor și libertăților și, a treia prioritate, rolul global au Uniunii Europene”, a afirmat diplomatul italian.

În acest context, ambasadorul Italiei a mai amintit şi de faptul că Europa se confruntă cu problema șomajului, de aceea acțiunile președinției italiene se vor axa pe crearea de noi locuri de muncă, stimularea competitivității și a unei creșteri economice, în special pe problema șomajului în rândul tinerilor.

Diego Brasioli a prezentat şi logo-ul preşedinţiei Italiei, reprezentat de o rândunică, simbol al libertăţii.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii