Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Italia introduce un lockdown parțial de Crăciun

Italia a introdus vineri un lockdown parțial la nivel național pentru cea mai mare parte a sezonului de sărbători de Crăciun, într-un efort de a reduce creșterea numărului de cazuri COVID-19.  
Italia carantina covid restrictii

Primul ministru italian Giuseppe Conte a numit restricțiile o „decizie dureroasă”, invocând îngrijorarea că adunările de familii și prieteni ar putea crește răspândirea virusului, relatează Euronews.

“Virusul continuă să circule peste tot. Ne putem lupta cu el, dar nu îl putem învinge”, a spus Conte.

Italia a fost prima țară occidentală afectată de pandemie și, de asemenea, a înregistrat cel mai mare număr de morți din Europa, care a ajuns vineri la aproape 67.900.

Noul decret impune limite stricte călătoriilor în zilele de sărbătoare și de weekend din 21 decembrie până în 6 ianuarie, cu o ușoară relaxare în celelalte zile ale săptămânii.

Noile restricții nu includ prânzuri de Crăciun în restaurante, așa cum se prevedea anterior, fiind permise doar livrările.

De asemenea, decretul permite ieșirile doar din motive de muncă, sănătate și necesități, cum ar fi cumpărăturile. Magazinele sunt deschise până la ora 21:00, circulația fiind în continuare interzisă în intervalul orar 22:00-5:00.

Și Olanda a intrat de marți într-un lockdown de cinci săptămâni, iar Germania a intensificat, săptămâna trecută, restricțiile până la 10 ianuarie. De asemenea, Austria a anunțat vineri că va intra în cel de-al treilea lockdown imediat după Crăciun.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii