FacebookTwitterLinkedIn

Premierul italian Giuseppe Conte a înăsprit, duminică, restricțiile la nivel național după ce țara a înregistrat un număr record de cazuri noi, în ciuda opoziției din partea liderilor regionali, relatează The Local. 

Noile restricții intră în vigoare de luni și presupun închiderea cinematografelor, teatrelor, sălilor de sport și piscinelor. De asemenea, restaurantele și barurile nu vor mai servi clienți după ora 18:00.

Italia a semnat două decrete de urgență, pe 13 și 18 octombrie, însă experții în sănătate și politicienii locali au continuat să solicite guvernului măsuri mai stricte. Aceștia au avertizat că urmărirea și testarea nu mai sunt suficiente pentru a controla creșterea infectărilor în cele mai mari orașe din Italia.

Sâmbătă s-au înregistrat în Italia 19.644 de noi infecții și 151 de decese. În total, țara se confruntă cu peste 500.000 de cazuri de infectare şi 37.000 de decese.

Premierul a insistat asupra faptului că Italia nu trebuie să recurgă la un alt blocaj la nivel național de tipul celui pe care l-a impus în primăvară, când au fost închise școlile și afacerile.

Regiunile cele mai afectate ale Italiei din Lombardia, Campania și Lazio și-au pus în aplicare în ultimele zile propriile măsuri locale mai dure, inclusiv închideri pe timp de noapte.