Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Italia: Autoritățile impun noi restricții. Premierul cere prelungirea stării de urgență până la 31 ianuarie

Autoritățile italiene pregătesc noi restricții în urma creșterii cazurilor de infectări cu noul coronavirus.
 aboneaza-te
shutterstock_1696271977

Dacă în urmă cu două luni, autoritățile italiene anunțau că nu iau în considerare noi măsuri de restricții, iată că acum când Italia înregistrează zilnic peste 2.500 de cazuri de COVID-19, autoritățile se pregătesc să impună noi restricții pentru a estompa răspândirea virusului SARS CoV2, informează Mediafax.

Așadar, încă de ieri, în capitala Italiei şi în toată Regiunea Lazio, purtarea măştii în spaţiul public a devenit obligatorie.

Mai mult, la începutul săptămânii viitoare, premierul Giuseppe Conte va cere Parlamentului prelungirea stării de urgenţă până la 31 ianuarie 2021.

La rândul său, ministrul italian al Sănătăţii, Roberto Speranza, a îndemnat populaţia să lupte alte 7-8 luni cu „cuţitul în dinţi” pentru a ieşi complet din pandemie.

„Recomandăm să menţineţi o linie comportamentală prudentă. Adică păstraţi distanţarea fizică, folosiţi măştile de protecţie. Spălaţi-vă pe mâini şi, mai ales, evitaţi aglomeraţia”, a afirmat Dr. Giovanni Rezza, directorul Departamentului pentru Prevenţie, Ministerul Sănătăţii.

În ultimele 24 de ore în Italia s-au înregistrat 2499 de cazuri noi de coronavirus şi 23 de decese.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii