Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Italia: Afacerile sunt în pericol din cauza carantinării românilor

Roberto Speranza, ministrul Sănătății, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute instituirea carantinei de 14 zile pentru toți cetățenii care ajung in Italia din Bulgaria și România
 aboneaza-te
shutterstock_1766477324

Roberto Speranza, ministrul Sănătății, a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute instituirea carantinei de 14 zile pentru toți cetățenii care ajung in Italia din Bulgaria și România, informează Digi24. De aceea, italienii din Veneto se tem că afacerile lor vor avea de suferit din cauza acestei decizii de vreme ce ei au mulți lucrători români și bulgari.

Matio Moretti Polegato, om de afaceri italian și consul general onorific al României la Treviso, a declarat pentru o publicație italiană că noua măsură luată de ministrul Sănătății va afecta numeroase întreprinderi mici și mijlocii din Veneto, în domenii precum agricultură, servicii, turism, modă și prelucrarea metalelor.

Noua măsură instituită este un inconvenient nu doar pentru afacerile care depind de muncitorii sezonieri, ci și pentru cele care depind de materiile prime care provin din România și Bulgaria.

Luca Serena, președintele Confindustria Est Europa, a declarat că trei mii de întreprinderi mici și mijlocii din regiunea Veneto au înființat sucursale sau fabrici bazându-se pe forța de muncă din țări din estul Europei, având între 80-90.000 de angajați, mai ales în sectoarele de modă, încălțăminte și mobilier.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii