FacebookTwitterLinkedIn

Epidemia de coronavirus din Italia a făcut multe victime în rândul seniorilor și al celor care sufereau deja de alte boli, anunță Autoritatea națională de sănătate. Noul raport întocmit de Institutul de Sănătate ISS din Italia arată că 96% dintre decesele puse pe seama Covid-19 indicau existența altor comorbidități, informează Bloomberg. Vârsta medie a pacienților cu Covid-19 care au decedat este de 80 de ani.

Silvio Brusaferro, directorul ISS, a declarat “Ultimele cifre arată că noile cazuri și decese indică un profil comun: majoritatea erau oameni în vârstă care sufereau și de alte boli”.

Italia a fost la început epicentrul  pandemiei, cu 230.000 de cazuri confirmate și peste 32.000 de decese. Relaxarea restricțiilor a început pe 4 mai când aproximativ 4 milioane de oameni s-au întors la muncă.

Două săptămâni mai târziu s-au redeschis și barurile, restaurantele și magazinele, impunând respectarea regulilor de distanțare sociale. Începând cu 3 iunie, guvernul planifică ridicarea tuturor restricțiilor, aprobând libertatea de mișcare a cetățenilor.

Experții în sănătate și oficiali ai guvernului însă sunt îngrijorați din cauza multor adunări de tineri care au ieșit să socializeze în urma relaxării restricțiilor. Mulți dintre aceștia nu au respectat regulile de distanțare socială. Prin urmare, autoritățile locale vor fi responsabile ca adunările în grupuri mari să fie evitate.