FacebookTwitterLinkedIn

Potrivit autorităților din Israel, turiștii vaccinați de pretutindeni au din nou acces în Israel. În acest sens, autoritățile israeliene au emis recent un ordin care prevede reluarea turismului internațional, precum și noile reguli după care turiștii din toate țările lumii vor putea vizita Israelul, la mai bine de un an și jumătate de la închiderea granițelor din 9 martie 2020.

Astfel, accesul este permis din 1 noiembrie 2021, tuturor cetățenilor străini vaccinați cu schema completă în ultimele 180 de zile cu unul dintre cele șapte vaccinuri recunoscute de OMS (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca, Sinovac, SinoPharm, Covishield), precum și celor care au avut COVID în ultimele șase luni, s-au vindecat și pot dovedi boala cu documente oficiale justificative.

Această decizie a fost luată după ce aproximativ 65% din populația Israelului a primit deja schema completă de vaccinare, iar 41% dintre cetățeni sunt imunizați chiar și cu doza booster, Israelul fiind printre primele țări care a adoptat vaccinarea cu cea de-a treia doză.

„Așteptam de ceva vreme să dăm vestea redeschiderii totale a granițelor și suntem nerăbdători să reprimim turiști. Sperăm că măsurile anunțate vor fi bine primite de către cei care își doresc să călătorească în siguranță în Israel. Nu este tocmai o perioadă ușoară, rămânem precauți, însă este timpul să ne reluăm, pe cât posibil, obiceiurile de dinainte de pandemie, mai ales că aproape jumătate dintre cetățenii lumii sunt deja vaccinați, iar noi, în Israel, am început deja administrarea dozei booster încă de la finalul verii” a declarat Ksenia Kobyakov, director pentru dezvoltarea de noi pieţe, în cadrul Ministerului Turismului din Israel.

Israel a fost printre primele țări care a dat startul campaniei de vaccinare la începutul acestui an, iar la finalul verii a început și administrarea dozei a treia de vaccin. Până la momentul actual, peste 3,9 milioane de israelieni (circa 42% din populație) au primit deja și doza booster.