Cautare
, Staff

Plasamente |
|

Israelienii Crossrider achiziționează compania românească CyberGhost cu 9,2 milioane de euro

Crossrider, distribuitor israelian de produse on-line și digitale, a achiziționat CyberGhost, furnizorul român de soluții de criptare și de securitate, pentru maximum 9,2 milioane de euro.
CyberGhost-Visual-CG6.0-android

CyberGhost este un furnizor de soluții de rețele private virtuale (VPN), înființat în 2011, la București, de către germanii Thomas Herrman și Robert Knapp. Cel din urmă este și CEO-ul companiei, urmând să-și păstreze această funcție.

Compania a obținut un profit operațional de un milion de dolari, anul trecut, cu 45 de angajați, având un birou la București și altul în Germania. CyberGhost are o medie de 145.000 de abonați plătitori pe lună și 1,5 milioane de utilizatori activi pe lună. Versiunea software principală furnizată de CyberGhost este compatibilă cu dispozitivele care folosesc sistemele de operare iOS, Android, Windows și Mac.

Într-o primă fază, Crossrider le va plăti acționarilor CyberGhost 3,2 milioane de euro, în numerar, după care le va da un pachet de 4,06 milioane de acțiuni ordinare, în valoare de 3 milioane de euro din propria companie (2,87%).

Încă 3 milioane de euro vor fi plătiți, după primul an de la intrarea în acționariat, în funcție de profitul net al companiei și dacă în companie va fi implicat în continuare Robert Knapp, CEO-ul și fondatorul CyberGhost.

Crossrider estimează că, până la sfârșitul acestui an, această achiziție le va crește veniturile EBITDA cu un milion de dolari.

Veniturile Crossrider s-au redus anul trecut, comparativ cu anul anterior, cu 33%, până la 56,5 milioane de dolari, din cauză că au oprit investițiile și dezvoltarea în platforma de aplicații web.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii