Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Israel: Restricții dure pentru cei care refuză vaccinarea anti-COVID

Oficialii israelieni vor să limiteze accesul celor care refuză să se vaccineze în sălile de fitness, hoteluri, restaurante, evenimente culturale și sportive.
Tel,Aviv,,Israel-,May,11,,2020:,Coronavirus,Outbreak.,Israel,To

Așa sună o parte dintre restricțiile dure pe care Israelul se pregătește să le pună în practică pentru persoanele care refuză vaccinarea anti-COVID, anunță postul israelian de televiziune Canal 12.

Potrivit jurnaliștilor Canal 12, ministrul israelian al sănătăţii, Yuli Edelstein, ar propune ca persoanele care refuză serul să aibă acces numai în supermarketuri şi farmacii.

În schimb, toți cei care se vaccinează vor avea acces oriunde, uneori chiar și gratis.

Mai mult, presa israeliană susține că Yuli Edelstein și-ar dori ca angajații să nu mai fie primiți la locul de muncă dacă nu s-au vaccinat.

O măsură similară ar putea viza și sistemul educațional. Adică, cadrele didactice care refuză vaccinarea ar putea fi obligate să facă un test COVID la fiecare două zile, costurile cu acestea urmând a fi suportate din buzunarul propriu.

De cealaltă parte însă, adjunctul procurorului general al Israelului atrage atenția autorităților că nu au dreptul de a îngrădi accesul la educație, fie că este vorba despre unități de învățământ de stat sau private, informează Times of Israel.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii