Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Travel |
|

Israel a reluat turismul intern. Cum au fost pregătite obiectivele turistice, în contextul actual

Israel a reluat turismul intern începând cu data de trei mai. Unitățile de cazare de tip B&B, precum și pensiunile agro-turistice denumite “Zimmer” au primit deja primii clienți și treptat hotelurile cu mai multe camere își deschid ușile pentru turiști.
 aboneaza-te
Israel

Oficialii din Israel spun că mall-urile, teatrele, piscinele și parcurile de distracție se vor deschide de la jumătatea lunii iunie, iar principalele obiective turistice sunt deja pregătite pentru a primi turiști.

Principalele obiective turistice aflate în aer liber au fost pregătite pentru vizitarea în condiții de distanțare socială. Spre exemplu, la Zidul Plângerii au fost montati parapeți care să garanteze siguranța vizitatorilor. Purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice. Plajele sunt deschise sub rezerva respectării distanțării sociale de minim 2 metri.

Autoritatea care administrează Parcurile Naționale din Israel a anunțat deschiderea anumitor parcuri naturale și a unor complexe turistice cum este și situl arheologic de la Caesareea, începând cu data de trei mai. În primul weekend de activitate au raportat 10.000 de turiști și peste 50.000 de bilete online achiziționate pentru perioada imediat următoare.

Hotelurile se pregătesc să își redeschidă ușile pentru turiști

Oficialii Isrotel, unul dintre cele mai importante lanțuri hoteliere din Israel, au declarat că vor suplimenta personalul desemnat pentru curățenie și pun accentul pe dezinfectarea temeinică a camerelor, spațiilor publice din incinta hotelurilor, cum ar fi recepția, sălile de conferință, sălile de fitness ori restaurantele, dar și a zonele care sunt de fel atinse de un număr ridicat de persoane: butoanele lifturilor, clanțele, balustradele, întrerupătoarele, aparatele de fitness etc.

“Au fost înlocuite o parte dintre produsele de curățenie și dezinfecție cu altele create special împotriva acestui nou tip de virus și am montat filtre de aer cu o performanță crescută pentru toate sistemele de ventilație din hoteluri”, a declarat Lior Raviv, CEO Isrotel.

În plus, hotelierii israelieni au amenajat în grădini sau în barurile de tip rooftop, locuri de luat masa, păstrând distanțele recomandate de OMS.

“Ținem în permanență legătura cu toate părțile implicate în rejuvenarea turismului și căutăm împreună cele mai bune variante fără a face niciun fel de compromis cu privire la siguranța și sănătatea turiștilor sau a personalului din industrie” a declarat Ksenia Kobyakov, Director pentru dezvoltarea de noi piețe, în cadrul Ministerului Turismului din Israel.

Zborurile internaționale vor fi redeschise începând cu luna iunie

Referitor la deschiderea granițelor și repornirea turismului internațional, sunt discuții pentru redeschiderea zborurilor internaționale începând cu luna iunie. Mai mult, autoritățile din Israel au declarat că există planuri pentru crearea unui program pilot de zboruri voluntare spre anumite desintații din Europa pentru a confirma redeschiderea zborurilor în siguranță.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii