Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Israel închide toate plajele din cauza unei poluări masive cu petrol

Israel a decis să închidă toate plajele, din cauza poluării cu petrol. Experții numesc acest eveniment “unul dintre cele mai grave dezastre ecologice din istoria țării.”   
Tel Aviv-Yafo, Israel

La momentul actual, nu se cunoaște cauza oficială pentru poluarea masivă, însă cea mai importantă ipoteză este o deversare produsă în timpul unei furtuni din data 11 februarie, care ar fi afectat o navă aflată la 50 de kilometri în largul Mediteranei, scrie BBC.

Săptămâna trecută, “globuri” mari de gudron negru au început să apară pe coasta israeliană. Acestea au distrus flora și fauna sălbatică, drept pentru care mai mulți voluntari au mers pe plaje pentru a le curăța. Mai mulți dintre cei care s-au oferit să ajute au fost apoi spitalizați, din cauza vaporilor toxici inhalați. 

Ministerele de Interne, Mediu și cel al Sănătății din Israel au emis duminică, 22 februarie, o declarație comună prin care cereau cetățenilor să evite plajele pe întreaga lungime a coastei mediteraneene, de aproximativ 150 de kilometri. 

Autoritatea israeliană pentru parcuri și natură a numit deversarea “unul dintre cele mai grave dezastre ecologice” din istoria țării. Curățarea completă ar putea dura luni sau ani de zile, potrivit unor estimări.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii