FacebookTwitterLinkedIn

Mairead McGuinness va fi înlocuitorul lui Phil Hogan, comisarul comercial care a fost forțat să demisioneze după încălcarea restricțiilor coronavirusului, informează The Telegraph.

Valdis Dombrovskis, vicepreședinte executiv al comisiei și fost prim-ministru al Letoniei, va prelua vechiul rol al lui Phil Hogan, în timp ce dna McGuinness își asumă atribuțiile lui Hogan, ocupându-se de reglementăriile serviciilor financiare ale UE.

„Are calificări excelente și încrederea mea deplină în acest post”, a spus Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Doamna McGuinness, în vârstă de 61 de ani, vicepreședinte al Parlamentului European, va influența deciziile de echivalare pentru City of London și va coordona și eforturile Bruxelles-ului de a diminua dependența sa de Londra pentru strângerea de fonduri pe piețele internaționale de capital și pentru compensare .

Bruxelles susține că serviciile financiare ale Marii Britanii vor primi acces la UE numai pe baza echivalenței, care este o formă de recunoaștere reglementară care poate fi retrasă unilateral de către comisie cu cel puțin 30 de zile înainte.

Londra își pierde „pașaportul” UE atunci când perioada de tranziție se încheie la sfârșitul acestui an, iar negocierile comerciale sunt blocate și umbrite de temeri la care Boris Johnson vrea să renunțe, incluzându-le în Acordul de retragere.