Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Irlanda de Nord avertizează că lanţul de aprovizionare cu Marea Britanie este pe cale să se prăbuşească

Datorită reglementărilor post-Brexit, Asociaţia Transportatorilor Rutieri (RHA) din Irlanda de Nord a avertizat, sâmbătă, că lanţul de aprovizionare cu Marea Britanie este pe cale să se prăbuşească.  
supermarket.jpg

Într-o scrisoare trimisă Cancelariei primului ministru, Michael Gove, RHA afirmă că unele sectoare ”au probleme enorme” cu noile reguli, complexe, la numai o săptămână şi ceva după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, transmite Reuters.

Marea Britanie nu mai face parte din piaţa unică şi uniunea vamală, însă Irlanda de Nord este parte a teritoriului vamal al Marii Britanii, dar şi aliniată pieţei unice a bunurilor a UE.

Potrivit RHA, liniile de aprovizionare cu materii prime din Marea Britanie au fost restricţionate din cauza schimbării reglementărilor, iar fabricile au raportat probleme de aprovizionare serioase, inclusiv incapacitatea de a respecta contractele de aprovizionare a magazinelor.

Acest fapt va avea ca rezultat mărfuri lipsă de pe rafturile din supermarketuri şi lipsă de materii prime pentru fabrici”, a afirmat directorul general al RHA, Richard Burnett, în scrisoare.

Gove a declarat vineri că dificultăţile de a transferă mărfuri între Irlanda de Nord şi Regatul Unit se vor agrava, înainte că situaţia să se îmbunătăţească.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii