Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Reinventarea României |
|

Iris Matei, Regional Director for Romania, Hungary and Serbia within MagnaPharm Marketing & Sales: „Am speranța că vom găsi singuri soluțiile de a ne adapta noului normal”

Iris Matei, Regional Director for Romania, Hungary and Serbia within MagnaPharm Marketing & Sales consideră că, în viitorul imediat situația în ceea ce privește sectorul sanitar românesc nu se va schimba. Ba mai mult, aceasta crede că în următoarele 3-6 luni vom experimenta din nou tot ceea ce am trăit încă de la debutul acestei pandemii.
 aboneaza-te
Iris Matei Regional Director MagnaPharm

„Cred că situația în viitorul imediat nu se va schimba. Nu am foarte mari speranțe în ceea ce privește sistemul de sănătate din România, din păcate. Nu am foarte mari speranțe, pentru că nu cred în miracole realizate peste noapte. Iar la nivel mental, cu toții trebuie să ne adaptăm noului mod de viață. Totodată, consider că pe termen scurt, adică într-un an, un an și jumătate, lucrurile vor rămâne la fel din punct de vedere al trecerii în mediul online, al interacțiunii în online. Este clar însă, că o să rărim acțiunile directe”, a punctat Iris Matei în cadrul unei noi ediții reINVENTAREA  României.

Potrivit acesteia, fiecare dintre antreprenori și nu numai, trebuie să țină cont de faptul că „traversăm un an electoral și că multe dintre măsurile curente sunt luate pe un termen scurt, însă ceea ce este îmbucurător face referire la trecerea multor pacienți de la sectorul de sănătate de stat la cel privat. Fapt ce reprezintă nu doar încrederea cu care pacienții au început să privească către acest segment, ci și un test pentru jucătorii acestei industrii”.

Regional Director for Romania, Hungary and Serbia within MagnaPharm Marketing & Sales și-a exprimat încrederea și speranța însă într-un viitor altfel datorită educației care trebuie realizată încă de la vârste fragede.

„Cred că trebuie făcută educație, nu cred în comitete de lucru și comisii pentru că nu am văzut niște rezultate directe în urma acelor adunări/dezbateri. Ne plângem de peste 20 de ani că medicamentele ne pleacă din țară, dar legislația nu se schimbă, ne plângem de 20 de ani că nu există acces privind terapiile biosimilare, dar legislația nu se schimbă. Medicamentele inovative nu au acces ușor pe piața autohtonă, dar legislația nu se schimbă. Deci, nu am foarte mari speranțe de la acest domeniu, dar cred în educație și aceasta trebuie începută încă de la grădiniță. E important ca un copil să învețe că trebuie să meargă la pediatru o dată pe an, că trebuie să meargă la stomatolog. Iar aici, telemedicina poate juca un rol foarte important. Dincolo de toate acestea însă, cred în noi, ca oameni și, că la un moment dat vom găsi singuri soluțiile de a ne adapta. Am speranța că se va schimba ceva la un moment dat, speranța moare ultima”, a concluzionat în cadrul emisiunii reINVENTAREA României Iris Matei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii