FacebookTwitterLinkedIn

În cursul zilei de azi, ea ar urma să fei dusă la tribunal cu propunere de arestare preventivă.

Ieri, au avut loc percheziţii la mai multe firme, printre care şi SIVECO, într-un caz de evaziune fiscală al cărui prejudiciu este estimat la 3 milioane de euro.

Reprezentanţii companiei producătoare de programe informatice ar fi creat un circuit infracţional format din peste 50 de societăţi comerciale, prin care ar fi fost făcute tranzacţii fictive, în perioada 2009-2013, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro,  totul în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor, potrvit Poliţiei Române, citată de Mediafax.

SIVECO ar fi achiziţionat fictiv servicii de programare informatică de la mai multe firme de tip “fantomă”. În lanţul evazionist ar fi fost implicate mai multe firme de tip “fantomă”, iar unele dintre acestea, care ar fi furnizat servicii informatice companiei SIVECO, ar aparţine unor cetăţeni de etnie romă din Sinteşti.

Irina Socol a înfiinţat compania Siveco în 1991. În 2005, Siveco a realizat un record în piața românească de IT&C prin vânzarea unui pachet de 32,5% din acţiuni către fondul de investiții Intel Capital printr-o tranzacţie evaluată, la momentul respectiv, la circa 12 milioane de euro. Anul trecut, Irina Socol a răscumpărat pachetul de acţiuni deţinut de Intel Capital.

Citeşte povestea SIVECO şi a antreprenoarei Irina Socol