FacebookTwitterLinkedIn

Tribunalul Bucureşti a admis cererea formulată de fosta directoare SIVECO privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu.

În timpul arestului la domiciliu, Irina Socol nu poate părăsi imobilul fără încuviinţarea instanţei, iar instanţa a dispus şi ca aceasta să poarte un dispozitiv electronic de supraveghere.

Irina Socol a fost arestată preventiv în urmă cu două luni. Procurorii susțin că ea este cea care a pus bazele mecanismului evazionist de la Siveco, după atragerea mai multor complici, vizaţi şi ei de ancheta procurorilor, care au recunoscut faptele şi au prezentat pe larg modul în care acestea au fost comise.

Irina Socol a înfiinţat compania Siveco în 1991. În 2005, Siveco a realizat un record în piața românească de IT&C prin vânzarea unui pachet de 32,5% din acţiuni către fondul de investiții Intel Capital printr-o tranzacţie evaluată, la momentul respectiv, la circa 12 milioane de euro. Anul trecut, Irina Socol a răscumpărat pachetul de acţiuni deţinut de Intel Capital.