Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

Irina Iliescu: „Munca într-o agenție de publicitate e mult mai grea decât pare din exterior”

Patronii cer angajaților muncă, muncă, muncă și eficiență. Angajații își vor banii în ziua de salariu. Doar la atât se rezumă „raporturile contractuale”? Există „viață” și dincolo de munca de zi cu zi. Echilibrul dintre muncă și viață face ca locul în care se muncește să nu fie un spațiu urât și plin de corvoade.
irina iliescu ogilvy

Irina Iliescu, Corporate Officer Ogilvy&Mather România

Forbes: Care sunt măsurile concrete prin care firma dumneavoastră încurajează echilibrul work-life al angajaților săi?

Irina Iliescu: În marea lor majoritate, oamenii care aleg să lucreze în publicitate o fac din pasiune. Cei care poate au  ajuns „accidental” și își dau seama că nu împărtășesc această pasiune, fie nu reușesc să-și construiască o carieră semnificativă, fie pur și simplu nu rezistă și sunt nevoiți să se reorienteze.

Munca într-o agenție de publicitate e mult mai grea decât pare din exterior, iar glamour-ul anilor „Mad Men” (serial TV, nota red.) are destul de puțin de-a face cu realitatea zilelor noastre. Pe de altă parte, sunt puține domenii la fel de incitante pentru minte și spirit, la fel de creative și la fel de atrăgătoare.

Ca urmare, e greu să faci o diferență între muncă și pasiune și să găsești un echilibrul perfect.

Psihiatrii spun că toată lumea ar trebui să aibă un hobby. Hobby-ul pe care îl recomand este publicitatea.” – spunea cândva David Ogilvy.

Da, în publicitate se lucrează mult. Și intens. Cu toate acestea, mulți dintre cei ce muncesc în Ogilvy România au familii, copii, mulți dintre ei au preocupări extrem de diverse și interesante și își găsesc timp pentru toate acestea.

Noi avem printre colegi artiști plastici recunoscuți și premiați, bloggeri cunoscuți în domenii extrem de diverse, pasionați de filme de genuri dintre cele mai neobișnuite, DJ celebri, „chefs” talentați și campioni la pentatlon.

Am învățat să „work hard, play hard”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii