FacebookTwitterLinkedIn

Investiția în acest complex este zece milioane de euro pentru trei blocuri. În prezent, lucrările de construcție sunt în plină desfășurare, urmând să fie finalizate în trimestrul al doilea al anului viitor.

Cererile au venit cu precădere din partea familiilor tinere, susțin reprezentanții dezvoltatorului: o nișă este formată din persoane care locuiau cu chirie și vroiau propria casa, iar cealaltă o constituie clienții care doresc un „upgrade imobiliar” – renunță la apartamentul de bloc vechi pentru unul nou, cu o cameră în plus.

Cele mai bine vândute au fost unitățile cu trei camere. Toate apartamentele din Grunenpark se încadrează în TVA de 5%. Până la finele lunii august, apartamentele cu două și trei camere costă 58.731 de euro, respectiv 77.820 de euro, prețurile afișate incluzând TVA. Modalitatea de plată este un avans de minimum 15 %, iar restul se achită la semnarea contractului de vânzare-cumpărare, în primăvara anului următor.

Complexul Grunenpark este ridicat într-o zonă de vile, intenția dezvoltatorului fiind de a oferi o alternativă celor care doresc să locuiască aici, dar nu își pot permite o vilă și costurile de administrare ale acesteia.

Am mizat pe dezvoltarea unei comunități, într-o zonă verde, oferind unități rezidențiale ce pot asigura tot confortul unei vieți urbane: apartamente cu suprafețe generoase în blocuri cu regim de joasă înălțime, boxe pentru depozitare și facilități precum parc și loc de joacă pentru copii”, explică Anca Bănățeanu, reprezentant al Iridex Group.

Înființat în 1990, Iridex Group are în portofoliu patru clădiri de birouri, cu o suprafață cumulată de 30.000 de metri pătrați și situate în zona de nord a Bucureștiului. Toate clădirile sunt 100% închiriate de către companii multinaționale private și două instituții publice. Sesizând revenierea segmentului rezidențial și a cererii în creștere pentru spații moderne de locuit, Iridex a decis să își diversifice portofoliu și a început în toamna anului 2016 un proiect rezințial în cartierul Drumul Taberei.