Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

IRES: 40% dintre români petrec, zilnic, peste trei ore pe Internet. Rețelele sociale cele mai accesate sunt Facebook, YouTube și Google+

9 din 10 participanți la un studiu al Institutului Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), cu vârste cuprinse între 16 și 50 de ani și care provin din mediul urban folosesc Internetul, cele mai accesate rețele sociale fiind Facebook, YouTube și Google+, potrivit Agerpres.
 aboneaza-te
utilizator smartphone

Astfel, 40% dintre cei intervievați  petrec mai mult de trei ore zilnic navigând pe Internet, 31% spun că îl folosesc între una și trei ore pe zi, iar 9% sub o oră pe zi. 10% dintre respondenți au declarat că utilizează Internetul mai rar decât zilnic, și doar 9% spun că nu îl folosesc deloc.

Din același studiu IRES mai reiese că 8 din 10 intervievați ascultă muzică zilnic: 35% pentru mai mult de trei ore, 28% între una și trei ore, iar 16% pentru mai puțin de o oră.

Internetul lasă în urmă televizorul

Rezultatele studiului ne confirmă faptul că românii alocă din ce în ce mai puțin timp privitului la televizor. 7 din 10 subiecți afirmă că se uită la televizor zilnic, pe durate mai scurte de timp decât cele alocate utilizării Internetului sau ascultării de muzică: 23% mai mult de trei ore, 36% între una și trei ore, iar 12% sub o oră pe zi.

Studiul a fost realizat în luna iulie 2016, pe un eșantion de 800 indivizi cu vârste cuprinse între 16 și 50 de ani din mediul urban.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii