Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Industrie |
|

Iranul poate exporta și importa arme

Duminică a expirat embargoul ONU asupra livrărilor către Iran şi a exporturilor Iranului a armelor convenţionale.
shutterstock_1413523586

La jumătatea lunii august, Statele Unite au anunţat că nu au reuşit să treacă prin Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite rezoluţia prin care cerea prelungirea embargoului privind armele în Iran, anunță Monitorul Apărării și Securității.

Cu toate acestea, pe 21 septembrie, SUA au introdus sancţiuni unilaterale: „Statele Unite au restabilit acum sancţiunile ONU asupra Iranului”, a postat pe o reţea socială preşedintele Donald Trump, după ce a semnat un ordin executive.

De cealaltă parte, Rusia susține că nu este speriată de sancţiunile americane, deoarece este obişnuită cu ele, a declarat adjunctul ministrului de Externe, Sergey Ryabkov, conform Tass.

Rusia îşi dezvoltă relaţiile pe mai multe domenii cu Iranul şi cooperarea tehnico-militară va fi una dintre aceste aspecte, a completat diplomatul rus.

Nici Iranul nu va respecta condiţiile impuse de SUA: „De duminică vom putea să vindem armele noastre cui dorim şi să cumpărăm arme de la cine dorim”, a declarat preşedintele Hassan Rouhani, conform Tasnim.

Joint Comprehensive Plan of Action a fost implementat în urmă cu cinci ani în baza Rezoluţiei Consiliului de Securitate ONU nr 2231.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii