Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Energie |
|

Iranul permite inspectorilor internaționali instalarea de noi carduri de memorie în camerele de supraveghere din facilitățile nucleare

Iranul a anunțat, duminică, că va permite inspectorilor internaționali să instaleze noi carduri de memorie în camerele de supraveghere de la facilitățile nucleare.  
Atomic,Structure.,Scientific,Breakthrough.,Modern,Scientific,Research,On,Nuclear,Fusion.

Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Organizației pentru Energie Atomică a Iranului (AEOI), Mohammad Eslami, alături de directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (IAEA), Rafael Grossi, într-un comunicat comun, potrivit AFP.

“În cadrul cooperării existente, cele două părți au decis să mențină interacțiunile reciproce și întâlnirile la nivel relevant. (…) Inspectorilor IAEA li se permite să facă service-ul echipamentelor identificate și să înlocuiască unitățile de stocare, care se vor ține sub sigilii comune IAEA și AEOI în Iran. Modalitatea și momentul sunt convenite de cele două părți”, se arată în comunicat. “Mă bucur că spun că astăzi am reușit să obținem un rezultat foarte constructiv cu privire la continuitatea operării echipamentului agenției aici. Este indispensabil pentru noi să asigurăm garanțiile necesare și informații către IAEA și către lume că totul este în regulă”, a declarat Rafael Grossi.

Mohammad Eslami a descris negocierile cu IAEA drept “pur tehnice”. Rafael Grossi va reveni în Iran, a adăugat Eslami, pentru a discuta cu alți oficiali.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii