FacebookTwitterLinkedIn

Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Organizației pentru Energie Atomică a Iranului (AEOI), Mohammad Eslami, alături de directorul general al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (IAEA), Rafael Grossi, într-un comunicat comun, potrivit AFP.

“În cadrul cooperării existente, cele două părți au decis să mențină interacțiunile reciproce și întâlnirile la nivel relevant. (…) Inspectorilor IAEA li se permite să facă service-ul echipamentelor identificate și să înlocuiască unitățile de stocare, care se vor ține sub sigilii comune IAEA și AEOI în Iran. Modalitatea și momentul sunt convenite de cele două părți”, se arată în comunicat. “Mă bucur că spun că astăzi am reușit să obținem un rezultat foarte constructiv cu privire la continuitatea operării echipamentului agenției aici. Este indispensabil pentru noi să asigurăm garanțiile necesare și informații către IAEA și către lume că totul este în regulă”, a declarat Rafael Grossi.

Mohammad Eslami a descris negocierile cu IAEA drept “pur tehnice”. Rafael Grossi va reveni în Iran, a adăugat Eslami, pentru a discuta cu alți oficiali.