Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Iran: Pulbere de aluminiu pentru rachete

În nordul provinciei Khorasan din Iran, în apropierea celui mai mare depozit de bauxită, se află o fabrică de producție de aluminiu numită de guvern partea esențială a eforturilor de a stimula producția de metal.  
 aboneaza-te
pudra de aluminiu

În nordul provinciei Khorasan din Iran, în apropierea celui mai mare depozit de bauxită, se află o fabrică de producție de aluminiu numită de guvern partea esențială a eforturilor de a stimula producția de metal, relatează Reuters.

Dar sediul din apropierea orașului Jajarm deține, de asemenea, o instalație secretă dezvoltată de elita forței de securitate a Iranului, Corpul Gărzii Revoluționare Islamice. Conform unui fost oficial al guvernului iranian, această grupare produce pulbere de aluminiu pentru a fi folosită în programul său de rachete.

Pulberea de aluminiu, derivată din bauxită, este un ingredient de bază în producerea propulsoarelor cu combustibil solid folosite pentru lansarea rachetelor.

Iranul a început să producă pulberea de aluminiu pentru uz militar în urmă cu 5 ani, potrivit fostului oficial Amir Moghadam. Acesta a declarat că a vizitat de două ori sediul secret și că producția era încă în desfășurare în 2018 când acesta a părăsit Iranul.

Bazele producției iraniene de pulbere de aluminiu pentru rachete au fost puse pe fondul unor sancțiuni internaționale menite să blocheze efortul țării de a achiziționa o tehnologie avansată de arme. Capacitățile rachetelor dezvoltate de Iran sunt văzute ca o amenințare de către SUA și aliații săi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii