FacebookTwitterLinkedIn

„Obstacolele primilor doi ani au fost aproape insurmontabile şi a durat circa 2 ani până am reuşit prima vânzare în Germania. După aceea, am început să fim tot mai respectaţi şi căutaţi pentru calitatea muncii noastre, fapt care a dus la creşterea business-ului şi la o retenţie extraordinară a clienţilor, de peste 90%”, îşi aminteşte Cornelius Brody (foto), CEO-ul şi fondatorul iQuest, despre primii ani de la înfiinţarea companiei, în 1998.

Potrivit reprezentanţilor companiei, aproximativ 91% din business-ul iQuest este realizat pe piaţa internaţională, în timp ce piaţa locală reprezintă 9% din totalul afacerilor companiei. Pentru ambele componente aceştia apreciază niveluri de creştere ridicate în perioada imediat următoare, însă este greu de estimat care dintre ponderi va înregistra cea mai mare creştere.

„Pe lângă cele 4 centre de dezvoltare software din România, am înfiinţat şi 6 birouri externe focusate pe relaţia cu clienţii. Acestea ne permit să fim mult mai aproape de clienţii din Germania, vestul şi nordul Europei şi SUA. De curând am deschis un sediu în Elveţia, pentru a susţine creşterea business-ului iQuest şi în această regiune”, a explicat Thomas Wittig, în calitate de Co-Chief Executive Officer (co-CEO) iQuest, venit la conducerea companiei la începutul acestui an. 

În ultimii 5 ani, compania a înregistrat o creştere anuală constantă de 20%-25% a numărului de angajaţi. Cu sediul central în Germania şi echipe locale în România, Elveția, Suedia şi SUA, iQuest numără în prezent peste 500 de angajați. În următorii 3-4 ani, reprezentanţii companiei estimează menţinerea aceluiaşi ritm de creştere.

 „Ne vom ghida în continuare după principiul nostru şi anume că evoluţia business-ului dictează creşterea de personal şi nu invers. Evoluţia numărului de angajaţi în cadrul iQuest a fost una liniară şi consistentă cu necesităţile venite din partea clienţilor noştri”, a precizat Cornelius Brody.

Printre clienții companiei se numără Roche, Virgin Atlantic Airlines, Vodafone, Ikea şi Microsoft.

În calitate de Microsoft Gold Certified Partner, iQuest este unul dintre principalii parteneri locali ai companiei americane, derulând o serie de proiecte în zona soluţiilor software de business. Recent, iQuest a finalizat implementarea soluţiei Microsoft Dynamics AX 2009, pentru gestionarea şi optimizarea proceselor de logistică, depozitare şi reducere a costurilor pentru Logistic E van Wijk, una dintre cele mai mari companii de logistică prezente pe plan local.

În plus, compania este şi partener Oracle, pentru care iQuest derulează proiecte atât în zona sectorului public, precum cel desfăşurat pentru Arhivele Naţionale sau cel realizat în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, dar şi în sectorul privat, unul dintre ele fiind desfăşurat pentru compania Bertus.