FacebookTwitterLinkedIn

Segmentul de clienți cu cea mai mare creștere în cifra de afaceri, de 69%, a fost cel de technology, urmat de life sciences, cu o creștere de 18% și telecom, cu 14%.

În prezent, echipa iQuest numără peste 600 de oameni, iar compania dorește să crească numărul de specialiști până la finalul anului și urmează să își mute sediul din Cluj-Napoca într-o nouă clădire de birouri cu o suprafață de peste 6.000 metri pătrați, amplasată în centrul orașului. În Cluj compania deține cea mai mare echipă, de aproximativ 380 de oameni, iar în centrele din Brașov iQuest are peste 130 de angajați. Compania mai deține alte centre locale în Sibiu și Craiova.

„Ca în fiecare an, urmărim creșterea business-ului atât prin extinderea proiectelor în relațiile cu clienții tradiționali, cât și prin pătrunderea pe noi piețe sau achiziționarea de clienți în zonele unde suntem deja prezenți. Întregirea portofoliului iQuest cu serviciile de integrare și dezvoltarea de produse proprii ne facilitează această strategie”, a declarat Cornelius Brody, fondatorul iQuest.

Anul trecut iQuest a intrat pe noi piețe din Europa de Est – Polonia, Ucraina, Rusia, iar acest lucru a presupus și deschiderea unui nou birou la Varșovia. Iar, pentru acest an, planurile de extindere a business-ului includ și discuții cu potențiali clienți din Asia.

„În ceea ce privește pozițiile pentru care iQuest va recruta anul acesta, mixul de roluri este dat de nevoile de business și variază și în funcție de locația geografică. Însă pe lângă pozițiile clasice pentru care a recrutat până acum, în 2015 compania își propune să recruteze și pe poziții care să susțină actualul model de business, precum Business Analysts, Solution Architects, Business Developers și Project Managers”, a mai anuțat compania.

Totodată, dezvoltatorul software a mai anunțat că fondatorul iQuest, Cornelius Brody, va prelua funcția de Chairman of the Supervisory Board, din care mai fac parte și Octav Chicinaș, Richard Roy și Sebastian Muller.

Ca urmare, noul CEO al iQuest va fi Jürgen Samuel, fost executiv în cadrul mai multor companii multinaționale din domeniul tehnologiei, precum Sicap AG, Siemens IT Services, Oracle Germania sau Sony Germania.