Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Agricultură |
|

IPSO Agricultură, investiție în reutilarea atelierului de mecanică al colegiului tehnologic din Roman Petru Poni

 Lipsa personalului calificat mai ales din zonele tehnice este una dintre problemele majore cu care se confruntă economia românească de azi. Iar, ca soluție pe termen scurt pentru a contracara din efectele negative ale acestei situații, companiile din zona agricolă aleg tot mai des să investească în această zonă.
241573388_4616659045020078_8345007627184882921_n

Apelând la HartaEdu, harta interactivă a urgențelor din educație lansată de Narada, reprezentanții Colegiului Petru Poni au reușit să schimbe de la zero dotările atelierului de mecanică  printr-o sponsorizare a unuia dintre cei mai cunoscuți jucători de pe piața locală a utilajelor agricole, IPSO Agricultură.

„Am intrat pe HartaEdu.ro, acolo am evidențiat punctele slabe, zonele în care noi suntem deficitari și ca urmare a acestui strigăt de ajutor, am primit o mână de ajutor de la firma IPSO, care ne-a sponsorizat dotarea atelierului de mecanică”, spune profesorul Radu Florin, profesor de mecanică la Petru Poni.

În condițiile în care cei mai mulți elevi se luptă pentru un loc la profilul teoretic, situația concretă a pieței muncii dovedește importanța existenței școlilor tehnologice atât pentru cei care doresc că practice astfel de meserii, dar și pentru dezvoltarea mediului de afaceri local. „Este nevoie de directori, de IT-iști, de secretare, dar avem nevoie și de oameni tehnici”, spune Irina Teodor, Manager Dezvoltare Organizaţională în cadrul IPSO Agricultură.

La rândul său, Andra Munteanu, cofondatorul Narada – oraganizația care are rolul de a proiecta soluții sustenabile, de tehnologie pentru rezolvarea nevoilor educaționale din România, a punctat că trebuie să se recunoască și să se sprijine tipul de educație prin care un elev ajunge să aibă tocmai meseria care i se potrivește. „Dacă ți se potrivește să fii director, vei face un liceu teoretic, dacă ți se potrivește să fii mecanic – acesta poate e tipul tău de inteligență manuală – și atunci  este necesar să ai parte de educația cea mai bună, în unitatea școlară potrivită”, explică Andra Munteanu.

IPSO Agricultură este parte a grupului francez Monnoyeur, cu o rețea de birouri extinsă în nouă țări, cele mai multe în Europa. Compania oferă soluții integrate producătorilor agricoli, comportându-se ca un „one stop shop” pentru fermieri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii