Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

iPhone pornește înregistrarea video când spui „Sunt tras pe dreapta“

O comandă rapidă a telefoanelor iPhone începe să câștige tot mai multă popularitate. E nevoie doar să îi spui lui Siri că ești tras pe dreapta și automat telefonul începe să înregistreze video interacțiunea cu ofițerul de poliție.  
politie

Comanda rapidă va întrerupe muzica, va reduce luminozitatea și volumul, va plasa telefonul în modul „Nu deranjați” pentru a bloca apelurile primite și va începe o înregistrare video pe camera frontală, scriu cei de la Euronews.

De asemenea, o alertă va fi trimisă unui prieten sau unui contact apropiat pentru a-i informa despre situație și locul în care te afli. După salvarea videoclipului, va fi trimis un alt mesaj prin care este comunicat faptul că utilizatorul este în siguranță.

Comanda rapidă independentă a fost dezvoltată de Robert Petersen și lansată pentru prima dată pe Reddit în 2018. Ea însă a câștigat popularitate pe fondul protestelor globale răspândite și al furiei împotriva violențelor poliției. Mii de oameni au marșat împotriva violenței polițienești de la uciderea lui George Floyd în Minneapolis, pe 25 mai.

Petersen a declarat pentru Business Insider, în 2018, că aplicația este în esență „echivalentul civil” al camerelor de corp purtate de mulți polițiști.

Comanda rapidă poate fi descărcată și instalată doar de pe browserul Apple, Safari, pe iPhone și nu este disponibilă în prezent în magazinul de aplicații al smartphone-ului.

Nu există niciun echivalent direct pentru Android al comenzii rapide, dar aplicații similare pot fi găsite pe Google Play Store pentru a înregistra discret videoclipuri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii