FacebookTwitterLinkedIn

iPhone 12 ajunge în România de săptămâna viitoare (după 13 noiembrie), fiind disponibil la precomandă, potrivit Mediafax. Operatorii de telefonie Orange şi Vodafone au prezentat lista de preţuri pentru noile modele de iPhone 12. De asemenea, eMAG și iSyle au dat startul la precomenzilor.

În România, precomenzile pentru iPhone 12 se pot face la oricare dintre modele, iar livrarea smartphone-urilor va începe de vinerea viitoare.

iPhone 12 Pro cu 128 GB spaţiu de stocare are prețuri care pornesc de la 999 de dolari, în timp ce iPhone 12 Pro Max va costa 1.099 de dolari. iPhone 12 Pro şi 12 Pro Max vin cu scanner LiDAR care ajută iPhone-ul „să înţeleagă lumea din jurul lui”. iPhone 12 Pro şi 12 Pro Max pot să înregistreze clipuri 10-bit HDR.

Preţ iPhone12 în România

-Orange – 4.488 lei

-Vodafone – 4.380 lei
-eMag – 4.549 lei
-iStyle – 4.549 lei.

Preţ iPhone12 mini în România:
-Orange – 3.994 lei

iPhone 12 este, conform Apple, cu 11% mai subţire, cu 15% mai mic şi cu 16 mai uşor decât generaţia anterioară. Chipset-ul noii generaţii se numeşte A14 Bionic. Construit pe un proces de 5nm, acesta foloseşte 6 nuclee – 2 performante şi 4 eficiente.

Apple are un nou încărcător wireless, numit MagSafe, care foloseşte magneţi pentru a alinia telefonul pentru o încărcare eficientă. Viteze de încărcare a acestuia este de 15W.

iPhone 12 este un telefon foarte cool, iar simplul său design este suficient pentru a entuziasma majoritatea fanilor Apple din întreaga lume. Cu toate acestea, noului smartphone îi lipsește o caracteristică importantă pentru aceste vremuri: posibilitatea de a vă deschide telefonul cu Touch ID. Într-adevăr, Face ID este „rezervat” pentru iPhone-urile premium, iar Touch ID este disponibil pe modelele dinainte de iPhone SE. Desigur, designul modelelor de ultimă generație nu permite Touch ID. Dar totuși. iPad Air de la Apple, lansat în septembrie, a mutat Touch ID-ul pe butonul de pornire din partea de sus a dispozitivului, iar fanii ar fi sperat ca iPhone 12 să aibă ceva similar.