Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Iorgu Ganea

Avere: 13-14 milioane de euro  Vârstă: 47 de ani Reşedinţa: Braşov Domenii: Transporturi feroviare         

Iorgu Ganea este cel de-al doilea acţionar al primului operator feroviar privat de călători din România, Regiotrans Braşov, fondat de Costel Comană. Aceştia au debutat oficial în 2005, deşi cei doi şi-au cumpărat primul tren cu câţiva ani înainte, grăbind astfel procesul de privatizare a transportului de călători pe şine. Antreprenorul Iorgu Ganea este mândru ca, după cinci ani, să fie liderul operatorilor privaţi, cu o cotă de piaţă de 10%.

Încet, dar sigur, cei doi şi-au pus în gând să îngenuncheze gigantul CFR. Cifrele vin în sprijinul lor, ei dublându-şi de la an la an rulajul afacerilor. Astfel, dacă în 2007 Regiotrans avea o cifră de afaceri de 36,5 milioane de lei (circa 11 milioane de euro), anul trecut a depăşit 120 de milioane de lei (28,5 milioane de euro). Pe lângă dorinţa de a oferi clienţilor condiţii mai bune de călătorie, cei doi parteneri s-au orientat pe diversificarea serviciilor. Aşadar, în afară de rutele obişnuite, frecventate în special de navetişti, Iorgu şi Comană au inaugurat şi o linie pentru turiştii din inima Transilvaniei. Astfel, Dracula Express este un tren care circulă în regim special pentru grupuri organizate de minimum 40 de persoane pe rutele Braşov-Zărneşti şi Braşov-Întorsura Buzăului.

RC-CF Trans, cea de-a doua companie din portofoliul celor doi, s-a înscris în ultimii trei ani în acelaşi trend. Aceasta se ocupă cu gestionarea infrastructurii pe secţii neinteroperabile şi a realizat anul trecut o creştere a cifrei de afaceri cu 63% faţă de 2008, depăşind 70 de milioane de lei (16,5 milioane de euro). Profitul companiei s-a menţinut însă la acelaşi nivel de aproximativ 24 de milioane de lei (circa șase milioane de euro).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii