Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes 500 |
|

Iorgu Ganea – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Iorgu Ganea Avere: 13-14 milioane de euro Varsta: 48 de ani Resedinta: Brașov Domeniu/Companie: Transporturi feroviare  

Iorgu Ganea este coproprietarul companiilor Regiotrans şi RC-CF Trans, unde îl are ca partener de afaceri pe Costel Comană. Cei doi antreprenori au reuşit în timp să clădească o afacere profitabilă, prin crearea primului concurent privat al CFR Călători SA. Regiotrans a fost înfiinţată în anul 2005 şi asigură în prezent transportul călătorilor pe 30 de secţii neinteroperabile, precum şi pe reţeaua de cale ferată interoperabilă .

Primele investiţii ale antreprenorului au avut loc cu câţiva ani mai devreme, când Comană a cumpărat, cu bani împrumutaţi de la bănci, trei automotoare franţuzeşti.Companiile Regiotrans şi RC-CF Trans au raportat venituri cumulate de 57,25 de milioane de euro, în creştere cu 27,2% faţă de 2009, şi un profit net de 3,2 milioane de euro. De altfel, firma lui Iorgu a înregistrat o creştere susţinută a veniturilor de la an la an, dar şi profit, în condiţiile în care CFR Călători raportează anual pierderi.

Rezultatele companiei private se explică prin optimizarea schemei de personal şi folosirea unui parc de locomotive şi automotoare eficiente energetic. Astfel, în loc ca aceste companii să apeleze la locomotivele clasice, electrice sau diesel, preferă de multe ori să pună în circulaţie automotoarele, mai uşoare şi cu un consum de energie redus. Regiotrans are în acest moment secţii de circulaţie în Alba Iulia, Braşov, Craiova, Iaşi, Odorhei, Timişoara, Târnăveni, Luduş, Bistriţa. În afară de rutele obişnuite, frecventate în special de navetişti, Iorgu şi Comană au inaugurat şi o linie pentru turiştii din inima Transilvaniei.

Vezi care a fost averea lui Iorgu Ganea în 2010

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii