FacebookTwitterLinkedIn

În noua sa funcție, Ionuţ Voinea va conduce toate operaţiunile tehnice ale Liberty Global din regiunea Europa Centrală şi de Est (CEE) care include Polonia, Ungaria, România, Cehia şi Slovacia, precum şi operatorii DTH din aceste cinci ţări.

Ionuţ Voinea este descris ca având o experienţă solidă de peste 10 ani, clădindu-şi întreaga carieră în cadrul companiei UPC. Ionuţ şi-a început activitatea în 2006 în cadrul departamentului Customer Care şi de atunci a parcurs un traseu ascendent, deţinând mai multe poziţii de management la UPC România, Ungaria şi CEE. A condus un număr variat de echipe şi zone de business, de la Call Center Manager la Director de dezvoltare reţele de acces pentru UPC România & Ungaria.

În 2015, Ionuţ si-a asumat rolul de Technology Director UPC România, fiind responsabil de toate operaţiunile de reţea şi clienţi, dezvoltarea reţelei, zona tehnologică, logistică, supply chain şi funcţiunile de suport. La începutul anului 2017, Ionuţ a preluat responsabilitaţi extinse în cadrul Regiunii Europa Centrală şi de Est a UPC, conducând divizia de dezvoltare reţele de acces din cele cinci ţări CEE.

Robert Redeleanu, CEO UPC România & UPC Ungaria: „Ionuţ are o pasiune extraordinară pentru ceea ce face şi sunt încântat că va conduce echipa regională de operaţiuni tehnice care contribuie semnificativ la experienţa clienţilor UPC în ţările CEE. Mă bucur că avem în companie oameni tineri şi talentaţi ca Ionuţ, care a dezvoltat o carieră marcată de succese în cadrul UPC – şi mă refer în primul rând la proiectele de modernizare şi extindere a ariei de acoperire prin construcţia de reţea, în ultimii ani, aria de acoperire a serviciilor digitale crescând în medie cu 10% anual în România, cea mai mare din CEE”.

Ionuţ (33 de ani) a absolvit Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti şi a participat de asemenea la programul de leadership INSEAD CTAM Executive Management.

UPC România are 1.297.000 de clienţi și face parte din cea mai mare companie internațională de cablu, Liberty Global, plc.