Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Topuri |
|

Ionuț Budișteanu, informatician și inventator: „Contează să te menții după ce câștigi meciul”

Ionuț Budișteanu, tânărul care a inventat „automobilul ce se conduce singur”, idee premiată cu 75.000 de dolari  la concursul Intel ISEF, spune că cel mai mult contează să te menții pe aceeași poziție și după ce ai câștigat premiul.
ionut budisteanu, forbes future

De asemenea, contează foarte mult să rămâi în domeniu, să fii focusat pe acea nișă, adaugă tânărul de 22 de ani. „Din punctul meu de vedere contează foarte mult ideea, contează produsul, iar în România, din păcate, mulți oameni talentați în tehnologie lucrează pentru corporații”, spune inventatorul. „Majoritatea colegilor mei de facultate se gândesc în ce companie vor lucra după ce termină facultatea, însă nu se gândesc să pornească un start-up”.

GALERIE FOTO CONFERINȚA FORBES FUTURE

VEZI CE AU SPUS CEILALȚI SPEAKERI ÎN CADRUL FORBES FUTURE CONFERENCE

Ionuț Budișteanu este fondatorul VisionBot, o companie care concepe produse la un preț pe care ceilalți inventatori să și-l poată permite. Tânărul este programator încă de la vârsta de 14 ani și a crescut în orașul Râmnicu Vâlcea, cunoscut drept „Hackerville”. Și-a creat o mașină care se conduce singură și care nu are nevoie de costuri mari pentru întreținere și a dezvoltat AI, propriul limbaj de programare. În 2012, pe când avea 16 ani, a fost membru al generației „30 sub 30” Forbes România, iar în 2016 s-a regăsit pe aceeași listă a Forbes SUA. Ionuț Budișteanu a fost prezent la evenimentul anual Forbes Heroes, în anul 2014.

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE INOVAȚIE ÎN EDIȚIA SPECIALĂ FORBES INNOVATION 

C1_Forbes_165_9mai

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii