Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

500 miliardari |
|

Ionel Pepenică – 500 Miliardari Ediția 2011

Nume: Ionel Pepenică Avere: 25-26 de milioane de euro Varsta: 56 de ani Resedinta: București Domeniu/Companie: Energie, imobiliare  

Ionel Pepenică este acţionar minoritar în cadrul companiei Luxten Lighting Company, pe care o conduce alături de partenerul său de afaceri tradiţional, Claudiu Rădulescu. Cei doi mai deţin firmele ETD (furnizare de electricitate), PLD (iluminat public) şi AEM (aparate de măsură). De asemenea, firma de iluminat public Luxten Lighting este acţionar şi la STK Emergent, listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu o capitalizare de 5,8 milioane de euro, în luna august.Businessul Luxten Lighting a prosperat anul trecut, înregistrând o cifră de afaceri de 41,2 milioane de euro şi un profit de 6 milioane de euro, comparativ cu anul 2009, când compania raportase afaceri totale de 40 de milioane de euro şi un profit brut de 5,3 milioane de euro.

Acţionarii Luxten Lighting au fost luaţi în colimator în repetate rânduri de presa locală pe fondul semnării unor contracte avantajoase cu statul. Printre acestea se numără un contract valabil până în 2014 cu Hidroelectrica, firmă deţinută de stat, care îi furnizează energie companiei lui Pepenică. Grupul Luxten se ocupă de iluminatul public în oraşe mari din toată ţara, precum Bucureşti, Timişoara, Constanţa sau Oradea.

Compania a fost fondată în 1993 de fostul ofiţer al Securităţii Boszormeny Zoltan, care a cumpărat de la stat fabrica de becuri Electrofar Bucureşti. Boszormeny a ieşit din acţionariatul firmei în 2003, când actualii proprietari au preluat-o. În momentul de faţă, Pepenică deţine 24,15% din acţiunile Luxten Lighting, în timp ce Claudiu Rădulescu are o participaţie de 50,31%.

Vezi care era averea lui Ionel Pepenică în 2010

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii