Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Ion Ţiriac

Ion Tiriac
Avere: 700-730 milioane euro Vârstă: 73 de ani Județ: Bucureşti Domeniu:auto, imobiliare, banking, asigurări, retail

PERFORMANT ȘI ÎN AFACERI

Ion Ţiriac a devenit o prezenţă discretă în mediul de business autohton. Afacerile solide pe care le deţine în banking, asigurări şi comerţ îi asigură însă un loc în top zece cei mai bogaţi români.

cu afaceri importante în do­meniul imobiliar şi auto, Ion Ţiriac a avut mult de suferit în perioada crizei. Deţinerile din banking, asigurări şi comerţ l-au menţinut însă pe fostul tenismen inter­naţional printre cei mai bogaţi români.

Ion Ţiriac are 45 % din acţiunile UniCredit Ţiriac Bank, prin două firme- Redrum International Investments din Olanda şi Vesanio Trading, din Cipru. În 2011, instituţia bancară a înregistrat un profit net de 159 de milioane de lei (37,5 milioane de euro), poziţionându-se în top 5 jucători pe piaţa românească. UniCredit Ţiriac Bank are în România 240 de sucursale şi peste 3.000 de angajaţi.

În domeniul financiar, fostul tenismen este prezent şi prin Allianz Tiriac. Bazele actualei companii de asigurări prezentă în România au fost puse în 1994, când s-a înfi­inţat societatea Asigurări Ion Ţiriac (ASIT). În 2000, aceasta a fost integrată în grupul de asigurări german Allianz. Valoarea primelor brute subscrise s-a ridicat, anul trecut, la 812 mil. lei (192 mil. euro), în scădere faţă de 2010. În 2011, beneficiarii poliţelor de asigurări generale emise de Allianz-Tiriac Asigurări au încasat despăgubiri de 576 mil. lei (136 mil. euro). Fostul tenismen deţine un pachet important de acţiuni şi la Metro România, o afacere de 1,2 miliarde de euro, ce a generat un profit net de 22 miloane de euro şi are 6.000 de angajaţi. Tiriac Holdings reuneşte peste 40 de companii pri­vate autohtone, care activează în auto, imo­biliare, servicii financiare, leasing şi trans­port aerian. Grupul desfăşoară activităţi și în câteva domenii conexe, precum servicii de pază şi protecţie sau producţie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii