Cautare
, Contributor

Macroeconomie |
|

Ion Ţiriac: „Uniunea Europeană a deschis Cutia Pandorei prin decizia luată în cazul Ciprului”

Ion Tiriac
Omul de afaceri Ion Ţiriac, prezent constant în primele zece poziţii ale „Topului Forbes 500 Miliardari”, consideră că UE a deschis „Cutia Pandorei” o dată cu aplicarea recentă a deciziei de impozitare suplimentară a depozitelor bancare în valoare de peste 100.000 de euro din băncile din Cipru, ca parte a planului de salvare a acestei ţări.

„Pentru mine această măsură este fără egal. Cum este posibil ca în anul 2013 să luăm hotărâri care amintesc oarecum de epoca lui Robin Hood?”, a declarat Ion Ţiriac luni, 8 aprilie, la prezentarea ediţiei din 2013 a turnelui de tenis de câmp „BRD Năstase Ţiriac Trophy”, care va avea loc la finele lunii la arenele BNR din București.

Omul de afaceri, cu o avere cotată de „Top Forbes 500 Miliardari” la 700 – 730 de milioane de euro, spune că decizia Uniunii Europene lasă loc repetării acesteia, în ciuda asigurărilor date deja de oficiali de la Bruxelles că a fost aplicată doar ca plan de salvare economică a Ciprului. „Care este următoare ţară europeană în care se va face acelaşi lucru?”, s-a întrebat retoric Ion Ţiriac. Deşi a precizat că nu poate face predicţii, el a enumerat ţări precum Portugalia, România, Slovacia şi Slovenia pe această listă imaginară, incluzând chiar şi Franţa „în următorii doi ani”, dacă lucrurile nu se vor schimba în bine.

„Ca om de afaceri stau şi mă întreb: unde sunt sigur că pot să-mi pot proteja afacerile în lumea asta? Cred că tot în Statele Unite ale Americii”, a adăugat Ion Ţiriac. Cunoscut eurosceptic, Ion Ţiriac a mai precizat că deciziile recente la adresa Ciprului luate de Uniunea Europeană l-au surprins în Statele Unite, iar acolo „nimeni nu a înţeles nimic, toată lumea fiind stupefiată de acest tip de măsuri”.

Ion Ţiriac are afaceri în România în domeniile auto, imobiliare, banking, asigurări şi retail, dar şi în cel sportiv, fiind proprietar sau coproprietar al turneelor de tenis de tenis pe zgură de la Madrid, Spania, şi Bucureşti.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii