FacebookTwitterLinkedIn

Cele două părţi implicate, însă, nu au ajuns la un acord.

Mai multe fonduri de investiţii şi de private equity, cât şi investitori privaţi, cum este cazul lui Ion Ţiriac s-au înscris în cursa pentru preluarea pachetului de 36% din acțiuni controlat de fondul de investiții Value4Capital.

Ion Țiriac, singurul român din topul miliardarilor Forbes

„Grupul Tiriac prospectează şi evaluează constant noi oportunităţi de business şi investiţii în diverse sectoare de activitate“, spune Dragos Dinu, CEO Ţiriac Holdings, conform aceleași surse.

În ceea ce priveşte planul grupului Ţiriac de a-şi extinde aria de acoperire, aceste intenţii vin în contextul în care Ion Ţiriac a făcut în ultimul an şi jumătate două exituri importante din care a obținut aproximativ  800 mil. euro cumulat. Antreprenorul a vândut atât pachetul de 15% deţinut în cadrul Metro Cash&Carry România, cât şi pachetul de acțiuni de 45% în cadrul UniCredit Ţiriac Bank.

Topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume în 2016

Ion Țiriac şi-a concentrat până acum afacerile în domenii precum auto şi imobiliare, însă acum se orientează şi către alte sectoare, precum IT, agrobusiness sau servicii medicale.

Perspectivele locului întâi – Ion Țiriac

Discuţiile privind vânzarea pachetului de acțiuni de către fondul de investiţii Value4Capital au apărut în urmă cu un an. Operatorul de servicii medicale MedLife a avut în 2014 afaceri de 80 mil. euro, fiind liderul pieţei de profil.